Emeklilik Planlaması ve Raporlaması

Uzman ekibimizle birlikte sizin için en iyi emeklilik planlamasını yapıyoruz.

Türkiye'den Emeklilik (Yurtiçi - Yurtdışı)

Planlama ve Raporlama

  • EYT’li miyim?
  • Ne zaman emekli olabilirim?
  • Emeklilik aylığının hesaplanması
  • En uygun statü ve maksimum aylığın planlanması
  • Eksik günlerin planlanması
  • Öneriler

Emeklilik Planlaması ve Raporlama

Emeklilik, çalışma hayatının sonuna yaklaşan herkes için önemli bir dönüm noktasıdır. Özellikle 2023 yılında yürürlüğe giren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi, birçok vatandaş için emeklilik hesaplamalarını ve planlamalarını yeniden değerlendirme gereği doğurmuştur. Peki, EYT’li olup olmadığınızı nasıl anlayabilirsiniz ve ne zaman emekli olabileceğinizi nasıl hesaplayabilirsiniz?

EYT’li miyim?

EYT’li olup olmadığınızı belirlemek için sigorta başlangıç tarihiniz, prim gün sayınız ve mevcut yaş durumunuz önemlidir. 8 Eylül 1999 tarihi ve öncesinde sigortalı olan ve gerekli prim gün sayısını tamamlayan kişiler EYT kapsamındadır. Eğer sigorta başlangıcınız bu tarihten sonra ise, EYT kapsamına girmediğinizi bilmelisiniz.

Ne Zaman Emekli Olabilirim?

Emeklilik tarihinizi belirlerken, prim gün sayınız, sigorta başlangıç tarihiniz ve yaş koşulları önemlidir. EYT kapsamındaysanız, yaş şartı kaldırılmış olsa da prim gün sayınızı ve çalışma sürenizi tamamlamanız gerekir. Ne zaman emekli olacağınızı öğrenmek için SGK’nın sunduğu hizmetlerden faydalanabilir, kişisel bilgilere dayalı hesaplamalar yapabilirsiniz.

Emeklilik Aylığının Hesaplanması

Emeklilik aylığı hesaplaması, çalışma süresi boyunca ödenen primlere, prime esas kazanca ve sigortalılık dönemine göre değişiklik gösterir. Ortalama aylık kazancınız ve prim günleriniz bu noktada belirleyici olur. Güncel emeklilik hesaplama araçlarını kullanarak tahmini aylığınızı öğrenebilir ve planlamanızı buna göre yapabilirsiniz.

En Uygun Statü ve Maksimum Aylığın Planlanması

Sigortalılık statünüz (4A, 4B, 4C) emekli maaşınızı etkileyen önemli bir faktördür. Özellikle çalışma hayatınız boyunca primlerinizi yüksekten göstermek, daha yüksek bir emekli aylığı almanızı sağlayabilir. Statü değişikliği yaparak ya da eksik günlerinizi kapatarak maaşınızı optimize edebilirsiniz.

Eksik Günlerin Planlanması

Eksik prim günleriniz varsa, bu durumu telafi etmek için borçlanma, isteğe bağlı sigorta ya da yurtdışı borçlanması gibi yöntemler kullanabilirsiniz. Bu yollar, emekli olabilmek için gerekli prim gün sayınızı tamamlamanıza yardımcı olur.

Öneriler

EYT kapsamında ya da normal emeklilik sürecinde olsanız da, emeklilik planlamanızı doğru yaparak hem çalışma hayatınızın sonunda rahat edebilir hem de alacağınız aylığı optimize edebilirsiniz. Uzmanlardan destek almak ve düzenli olarak prim günlerinizi kontrol etmek, ileride sürprizlerle karşılaşmamanız adına faydalı olacaktır.

Emeklilik planlaması ve raporlaması için ücretsiz ön danışmanlık fırsatından yararlanın!

İletişim Formu

kvkk

1 + 11 =